divendres, 11 de maig del 2007

QUI PERDRÀ LA FEINA?



Segons l’EPA a Catalunya hi ha 3.461.100 treballadors en actiu. Qui perdrà la feina quan arribi el pic del petroli?

Sense combustible barat els avions deixaran de volar i els treballadors de les companyies aèries i aeroports es quedaran al carrer. Sense viatges de turisme les agencies de viatges tancaran. La Barcelona del turisme i plena d’hotels es quedarà sense treball. Els conductors d’autobusos no tindran que posar al dipòsit vuit de gasoil. Els milers de conductors que van a la feina en cotxe hauran d’anar caminant a la feina o la perdran. Els treballadors de les benzineres al carrer. Els mecànics i venedors de cotxes adéu-siau. Els milers de camioners que mouen mercaderies hauran d’aparcar les seves màquines. Els bars de carretera. Les prestatgeries dels supermercats es quedaran sense mercaderies per vendre, les caixeres i reposador cap a casa. Els centres de logística allunyats dels centres de producció tancats.

Les empreses sense l’energia produïda pels combustibles fòssils parades. La industria petroquímica aturada també. No més producció de plàstics. Stop al reciclatge de plàstics. Stop als camions d’escombraries. Stop al reciclatge. Stop al consum.

Els jugadors de futbol no poden viatjar. La gent no arriba als camps de futbol. Es paren les lligues. Les televisions no emeten els partits. Les televisions no tenen energia per emetre els programes. La gent no té energia per encendre els televisors. Les rotatives dels diaris s’aturen. Els periodistes no escriuen noticies en els seus ordinadors parats. Els periodistes no fan trucades en uns aparells telefònics muts.

Ressonàncies Magnètiques, TACs i radiografies no es poden fer. Les urgències saturades i plenes de metges amb gana. No es pot operar a les fosques. Cap a casa.

La policia té problemes de mobilitat. Els bombers també. Els bombers no poden apagar l’incendi, no tenen aigua. El bombeig d’aigua des de rius llunyans s’atura. Les plantes dessaladores aturades. No tenim aigua potable.

Els pesquers amarrats sense fuel. Les granges de baques lleteres amb milers de litres de llet que ningú passa a recollir. Els tractors parats sense res que els mogui. El blat és madur al camp. Fan falta braços per recollir el blat.

Jo i 3.461.100 treballadors en actiu hem trobat feina recollint blat.